Zorgboerderij

De Hoeve is een plek met horeca, winkeltje, groepsactiviteiten en – workshops en moestuin. Ook is de hoeve in gebruik als zorgboerderij. De moestuin, boomgaard, de konijnen en kippen en de catering voor evenementen en groepsbijeenkomsten van Natuurmonumenten leveren het dagelijks werk voor de cliënten. Het is een mooie locatie met veel groen en allerlei klussen.

Neem contact op

De groepsgrootte

Op de boerderij is plaats voor acht volwassenen. Zij zijn één tot vijf dagen per week op de boerderij. Soms doet de cliënt een klus alleen en soms samen met anderen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De cliënten nemen zelf de lunch mee.

Deelnemers/de doelgroep

De boerderij is voor volwassenen die houden van een landelijke omgeving en natuur. De cliënten hebben geen verpleegkundige zorg nodig. Ze zijn niet bang voor bezoekers/dagjesmensen. Want er komen op de boerderij straks mensen een hapje eten en koffie drinken in het theehuis. Nu al komen er vrijwilligers voor het landgoedbehoud en soms een groep van Natuurmonumenten. Daarnaast vinden de cliënten het leuk om producten te verwerken of te maken voor verkoop op de boerderij.

Voor mensen in een rolstoel is de boerderij helaas niet geschikt.

De cliënten van Hoeve Wielrevelt

   Zijn volwassenen die houden van natuur en buiten zijn en het leven op de boerderij;

   Helpen graag mee bij onderhoud van erf, (moes)tuinen en/of vinden het leuk om te verven, zagen en knutselen;

   Genieten van een rustige sfeer, maar vinden het ook leuk om bezoekers van de boerderij te ontmoeten;

   Vinden het leuk om samen te werken of om alleen een taak uit te voeren binnen of buiten

   Helpen mee bij het onderhouden van het erf, de moestuin en de tuin of doen andere activiteiten zoals hout bewerken, koken en bakken.

   Hebben geen verpleegkundige zorg nodig.

Begeleiding

Er is vijf dagen per week begeleiding bij alle werkzaamheden die de cliënten verrichten. Centraal daarbij staat dat de cliënt zichzelf kan zijn en plezier ervaart bij wat hij doet. Er zijn activiteiten die dagelijks moeten gebeuren, maar cliënten kunnen als ze dat willen ook gewoon in een stoel zitten en kijken naar de prachtige omgeving. Elke ochtend wordt samen doorgenomen wat er die dag moet en kan gebeuren. Iedereen doet waar hij op dat moment zin in heeft en wat hij kan.

Andere gebruikers en activiteiten op de boerderij

Al enige tijd wordt de boerderij door Natuurmonumenten gebruikt voor schooleducatie. In de lente en in het najaar komt elke week een schoolklas, begeleid door leerkrachten en vaak ook enkele ouders. Vrijwilligers van Natuurmonumenten verzorgen dan een programma met leuke activiteiten zoals soep koken, appelmoes maken, broodjes bakken.

Regelmatig start op de Hoeve een natuurexcursie en regelmatig zijn er groepsactiviteiten. Bijzonder zijn de zogenaamde LandgoedDagen op landgoed Haarzuilens waar veel ouders en kinderen op afkomen. Vanuit de boerderij wordt dan de catering verzorgd. In de voorbereiding daarvan helpen cliënten mee. Dat kan zijn bij het maken van soep of het helpen bij het neerzetten van banken en tafels.

Neem contact op